Mikroorganizmusokkal a Környezetvédelemért
(SCD Probiotikus Mikroorganizmusok)
„Az SCD Probiotikus Technológia egy eszköz az életminőség javítására, biztonságos, természetes és költséghatékony módon, a környezetvédelem, az egészségvédelem és a fenntartható fejlődés megvalósításával."
SCD Probiotikus mikroorganizmusnak nevezzük azt a mikroorganizmus keveréket, amely különféle, a természetből izolált, gondosan kiválasztott, egészségre ártalmatlan, ugyanakkor az élet számos területén hasznos mikróbákból áll.
A mikroorganizmusok a Földön mindenhol megtalálhatóak: levegőben, vízben, szárazföldön, mélytengeri hőforrásokban, valamint az emberi és állati szervezetben, sőt még nukleáris hulladékokban is. Egy gramm talaj kb. 40 millió, egy milliliter felszíni víz egymillió baktériumsejtet tartalmaz. Az emberi szervezet sejtjeinek száma jóval kevesebb, mint amennyi mikróba sejt jelen van benne. A Földön összesen mintegy 5 kvintillió (5 × 1030) baktérium élhet. Ezek az élőlények alapvető szerepet töltenek be a bioszféra anyagforgalmában, éppen ezért életfeltételeink nagyon szorosan függnek a minket mindenhol körülvevő mikroorganizmusoktól.
Bármely környezetben előforduló mikroorganizmusok között különbséget tehetünk a szerint, hogy számunkra (környezetünkre, növényeinkre, állatainkra és saját magunkra nézve) jótékony vagy kártékony hatással bírnak. Egészségünk a külső és belső környezetünktől függ. Jelenlegi társadalmi berendezkedésünk, életkörülményeink, életvitelünk, kulturális szokásaink egyre inkább kedvezőtlen körülményeket teremtenek a jótékony hatású mikroorganizmusok számára és közvetetten, de közvetlenül saját magunk számára is. Erőforrásaink felhasználása és kihasználása ránk és környezetünkre nézve is káros és nem fenntartható folyamat. Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok használata hosszú távú alternatívát jelenthet életminőségünk javításában.
Az SCD Probiotikus Technológia jótékony hatású, válogatott mikróbák természetes erejét hasznosítja. Alkalmazása teljesen új dimenziókat nyit meg az élet számos területén. Hatására környezetünk (állataink, növényeink, termőtalajunk, vizeink) és mi magunk is egészségesebbé, energikusabbá válhatunk. A módszer egyedülállósága, hatékonysága és veszélytelensége amerikai, ázsiai és európai kutatások során mintegy két évtized alatt széles körben bebizonyosodott.
A 80-as évek elején Teuro Higa japán professzor állította össze ezt a mikróba keveréket, mintegy 20 évig tartó kutatómunka eredményei alapján. Az ebben található mikroorganizmusokat úgy válogatta össze, hogy aerob és anaerob fajok együtt, egy közös anaerob tenyészetben, egymást kölcsönösen segítve, képesek legyenek fennmaradni és szaporodni. Ez az együttműködés természetes körülmények között (talajban, vízben, levegőben, bomló anyagban) sem ismeretlen, hiszen a mikroorganizmusok különböző fajai egymástól és más élő szervezetektől nem elszigetelten, nem tiszta tenyészetekben (mint a laboratóriumokban), hanem kevert társulásokként fordulnak elő.
Az SCD Probiotikus mikróba keverék jótékony hatású mikroorganizmusai tudományos bizonyítékokkal alátámasztva, külön-külön már régóta állandó segítői az élelmiszeriparnak, a mezőgazdaságnak és az orvostudománynak, így együtt, közösséget alkotva pedig sokkal hatékonyabban fejtik ki előnyös tulajdonságaikat, éppen ezért sikeresen alkalmazhatók mind a mezőgazdaság, mind a környezetvédelem különféle területein.
Az SCD Probiotikus termékek közös jellemzői:
Összetevőik természetes eredetűek.
Vegyszerektől, műtrágyáktól mentesek.
Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát termékek.
Nem tartalmaznak genetikailag módosított szervezeteket.
Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok általános, jótékony hatása:
Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok eredményesen felhasználhatók:
A legfontosabb összetevők az SCD készítményekben: tejsavbaktériumok, fotoszintetizáló baktériumok és az élesztő.
Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok felhasználási területei részletesebben:
Mezőgazdaság, kiskertek
Műtrágyázás, vegyszerek használatának csökkentése
Talajkondicionálás (a talaj biológiai, kémiai, és fizikai tulajdonságainak helyreállítása)
Szerves anyag körforgás helyreállítása
Bioaktív vegyületek előállítása
Erőteljesebb csírázóképesség, gyökér- és hajtásképzés
Nincs túladagolás, nem toxikus, nincs várakozási idő
Gyomosodás csökkentése
Talaj mikroközösségének helyreállítása
Kórokozók visszaszorítása
Szermaradványok lebontása
Komposztálás
Szagsemlegesítés az állattartásban
Egészségmegőrzés
Trágyakezelés
Kerti tavak, halastavak, természetes vizek tisztántartása
Algásodás visszaszorítása,
Szerves anyagok, szennyeződések lebontása,
Öntisztuló képesség visszaállítása
Kellemetlen szagok megszüntetése
Nagyobb látható vízmélység
Kevesebb iszapképződés, kevesebb mechanikai tisztítás
Egészséges, öntisztuló vízi életközösség kialakítása
Hulladékgazdálkodás
Szerves anyagok környezetbarát lebontása, újrahasznosítása
Káros és mérgező anyagok lebontása, semlegesítése
Kellemetlen szagok, gázok visszaszorítása
Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
A hulladék felmelegedésének csökkentése
Hulladék mennyiségének csökkentése
Az elfolyások detoxikálása- talajvíz védelme
Nehézfém tartalom ártalmatlanítása
Tömörödés elősegítése
Légy populáció csökkentése
Szennyvíztisztítás
Szerves anyagok lebontása
Kellemetlen szagok visszaszorítása
Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
Toxikus anyagok lebontása
Nehézfém tartalom csökkentése
Zsiradék lerakódások, algásodás csökkentése
Kevesebb mechanikai tisztítás
Levegőztetés csökkenthetősége
Szennyvíziszap mennyiség csökkentése és minőségének javítása
Károsodott területek remediációja
Szerves anyagok környezetbarát lebontása
Különféle szennyeződések, toxikus anyagok lebontása, ártalmatlanítása
Kellemetlen szagok visszaszorítása
Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
Nehézfém tartalom ártalmatlanítása
Háztartás
Környezetbarát tisztítás
Káros mikróbák eltávolítása
Konyhai hulladék újrafelhasználása, mini komposztálás
Különböző eredetű szagok megszüntetése
Akváriumok tisztántartása
Rozsdátlanítás
Probiotikus táplálékkiegészítőként
Bélflóra egyensúly fenntartása, kórokozók visszaszorítása,
Antioxidáns hatása által humán egészségmegőrzés
Nehezen emészthető anyagok és tejcukor lebontása
Allergiás reakciók csökkentése
Mérgező anyagok semlegesítése
Vitamintermelés
Bélrendszer perisztaltikus mozgásának elősegítése
Immunrendszer reakciókészségének fokozása
Antibiotikumok mellékhatásainak csökkentése