TEGYÜNK EGYÜTT EGY VEGYSZERMENTESEBB VILÁGÉRT

"A termeszet túl szép ahoz,hogy kisded felelőtlen játékunkal elrontsuk.Ha mégis ezt tesszük-akkor közös játékunknak lesz vége,és már nem tudunk elszámolni gyermekeinknek sem.Minden számit ! Legyen az gondolat,tett vagy annak hiánya " Ferenczy László

Mikroorganizmusokkal a Környezetvédelemért

(SCD Probiotikus Mikroorganizmusok)

„Az SCD Probiotikus Technológia egy eszköz az életminőség javítására, biztonságos, természetes és költséghatékony módon, a környezetvédelem, az egészségvédelem és a fenntartható fejlődés megvalósításával."

 SCD Probiotikus mikroorganizmusnak nevezzük azt a mikroorganizmus keveréket, amely különféle, a természetből izolált, gondosan kiválasztott, egészségre ártalmatlan, ugyanakkor az élet számos területén hasznos mikróbákból áll.

A mikroorganizmusok a Földön mindenhol megtalálhatóak: levegőben, vízben, szárazföldön, mélytengeri hőforrásokban, valamint az emberi és állati szervezetben, sőt még nukleáris hulladékokban is. Egy gramm talaj kb. 40 millió, egy milliliter felszíni víz egymillió baktériumsejtet tartalmaz. Az emberi szervezet sejtjeinek száma jóval kevesebb, mint amennyi mikróba sejt jelen van benne. A Földön összesen mintegy 5 kvintillió (5 × 1030) baktérium élhet. Ezek az élőlények alapvető szerepet töltenek be a bioszféra anyagforgalmában, éppen ezért életfeltételeink nagyon szorosan függnek a minket mindenhol körülvevő mikroorganizmusoktól.
Bármely környezetben előforduló mikroorganizmusok között különbséget tehetünk a szerint, hogy számunkra (környezetünkre, növényeinkre, állatainkra és saját magunkra nézve) jótékony vagy kártékony hatással bírnak. Egészségünk a külső és belső környezetünktől függ. Jelenlegi társadalmi berendezkedésünk, életkörülményeink, életvitelünk, kulturális szokásaink egyre inkább kedvezőtlen körülményeket teremtenek a jótékony hatású mikroorganizmusok számára és közvetetten, de közvetlenül saját magunk számára is. Erőforrásaink felhasználása és kihasználása ránk és környezetünkre nézve is káros és nem fenntartható folyamat. Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok használata hosszú távú alternatívát jelenthet életminőségünk javításában.
Az SCD Probiotikus Technológia jótékony hatású, válogatott mikróbák természetes erejét hasznosítja. Alkalmazása teljesen új dimenziókat nyit meg az élet számos területén. Hatására környezetünk (állataink, növényeink, termőtalajunk, vizeink) és mi magunk is egészségesebbé, energikusabbá válhatunk. A módszer egyedülállósága, hatékonysága és veszélytelensége amerikai, ázsiai és európai kutatások során mintegy két évtized alatt széles körben bebizonyosodott. 
A 80-as évek elején Teuro Higa japán professzor állította össze ezt a mikróba keveréket, mintegy 20 évig tartó kutatómunka eredményei alapján. Az ebben található mikroorganizmusokat úgy válogatta össze, hogy aerob és anaerob fajok együtt, egy közös anaerob tenyészetben, egymást kölcsönösen segítve, képesek legyenek fennmaradni és szaporodni. Ez az együttműködés természetes körülmények között (talajban, vízben, levegőben, bomló anyagban) sem ismeretlen, hiszen a mikroorganizmusok különböző fajai egymástól és más élő szervezetektől nem elszigetelten, nem tiszta tenyészetekben (mint a laboratóriumokban), hanem kevert társulásokként fordulnak elő.
Az SCD Probiotikus mikróba keverék jótékony hatású mikroorganizmusai tudományos bizonyítékokkal alátámasztva, külön-külön már régóta állandó segítői az élelmiszeriparnak, a mezőgazdaságnak és az orvostudománynak, így együtt, közösséget alkotva pedig sokkal hatékonyabban fejtik ki előnyös tulajdonságaikat, éppen ezért sikeresen alkalmazhatók mind a mezőgazdaság, mind a környezetvédelem különféle területein.


Az SCD Probiotikus termékek közös jellemzői:
            Összetevőik természetes eredetűek.
            Vegyszerektől, műtrágyáktól mentesek.
            Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát termékek.
            Nem tartalmaznak genetikailag módosított szervezeteket. 



Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok általános, jótékony hatása:

  • Csökkentik a környezet szennyezettségét, javítják minőségét.
  • Lebontják különféle szerves anyagokat és más élőlények, növények számára hasznosítható formába alakítják át.
  • Visszaszorítják a patogén és rothasztó mikroorganizmusokat, és a nagyszámú, semleges mikroorganizmusokat egy adott közegben maguk mellé állítva, egészséges környezetet hoznak létre.
  • Számos értékes, bioakítv vegyületet termelnek: szerves savakat, antioxidánsokat, enzimeket, vitaminokat.
  • Probiotikus, egészségmegőrző hatásúak.


Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok eredményesen felhasználhatók:

  • Mezőgazdaságban, kiskertekben
  • Hulladék gazdálkodásban
  • Szennyvíztisztításban
  • Károsodott területek remediációjára
  • Természetes vizeink megóvására
  • Háztartásban
  • Probiotikus táplálék kiegészítőként


A legfontosabb összetevők az SCD készítményekben: tejsavbaktériumok, fotoszintetizáló baktériumok és az élesztő.



Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok felhasználási területei részletesebben:

Mezőgazdaság, kiskertek
            Műtrágyázás, vegyszerek használatának csökkentése
            Talajkondicionálás (a talaj biológiai, kémiai, és fizikai tulajdonságainak helyreállítása)
            Szerves anyag körforgás helyreállítása
            Bioaktív vegyületek előállítása
            Erőteljesebb csírázóképesség, gyökér- és hajtásképzés
            Nincs túladagolás, nem toxikus, nincs várakozási idő
            Gyomosodás csökkentése
            Talaj mikroközösségének helyreállítása
            Kórokozók visszaszorítása
            Szermaradványok lebontása
            Komposztálás
            Szagsemlegesítés az állattartásban
            Egészségmegőrzés
            Trágyakezelés

Kerti tavak, halastavak, természetes vizek tisztántartása

            Algásodás visszaszorítása,
            Szerves anyagok, szennyeződések lebontása,
            Öntisztuló képesség visszaállítása
            Kellemetlen szagok megszüntetése
            Nagyobb látható vízmélység
            Kevesebb iszapképződés, kevesebb mechanikai tisztítás
            Egészséges, öntisztuló vízi életközösség kialakítása

Hulladékgazdálkodás
            Szerves anyagok környezetbarát lebontása, újrahasznosítása
            Káros és mérgező anyagok lebontása, semlegesítése
            Kellemetlen szagok, gázok visszaszorítása
            Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
            A hulladék felmelegedésének csökkentése
            Hulladék mennyiségének csökkentése
            Az elfolyások detoxikálása- talajvíz védelme
            Nehézfém tartalom ártalmatlanítása
            Tömörödés elősegítése
            Légy populáció csökkentése

Szennyvíztisztítás
            Szerves anyagok lebontása
            Kellemetlen szagok visszaszorítása
            Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
            Toxikus anyagok lebontása
            Nehézfém tartalom csökkentése
            Zsiradék lerakódások, algásodás csökkentése
            Kevesebb mechanikai tisztítás
            Levegőztetés csökkenthetősége
            Szennyvíziszap mennyiség csökkentése és minőségének javítása

Károsodott területek remediációja
            Szerves anyagok környezetbarát lebontása
            Különféle szennyeződések, toxikus anyagok lebontása, ártalmatlanítása 
            Kellemetlen szagok visszaszorítása
            Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
            Nehézfém tartalom ártalmatlanítása

Háztartás
            Környezetbarát tisztítás
            Káros mikróbák eltávolítása
            Konyhai hulladék újrafelhasználása, mini komposztálás
            Különböző eredetű szagok megszüntetése
            Akváriumok tisztántartása
            Rozsdátlanítás

Probiotikus táplálékkiegészítőként
            Bélflóra egyensúly fenntartása, kórokozók visszaszorítása,
            Antioxidáns hatása által humán egészségmegőrzés
            Nehezen emészthető anyagok és tejcukor lebontása
            Allergiás reakciók csökkentése
            Mérgező anyagok semlegesítése
            Vitamintermelés
            Bélrendszer perisztaltikus mozgásának elősegítése
            Immunrendszer reakciókészségének fokozása
            Antibiotikumok mellékhatásainak csökkentése





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 4
Heti: 3
Havi: 12
Össz.: 31 458

Látogatottság növelés
Oldal: 1. Főoldal
TEGYÜNK EGYÜTT EGY VEGYSZERMENTESEBB VILÁGÉRT - © 2008 - 2024 - vegyszermentesen.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »